Радостина Маринова

Казвам се Радостина Маринова и съм родена на 20-ти януари 1975 година, в едно малко варненско градче – Провадия. Нарекли са ме Радостина, защото дълго са ме чакали, а аз и до ден-днешен продължавам да вярвам, че за радост съм дошла на този свят.

Детството и първите три деситилетия от живота ми преминаха във Варна.В най-ранните си ученически години имах щастието да бъда част от един великолепен театрален състав – Детско театрално студио, създаден и ръководен от братя Райкови. Репетирахме усърдно, изнасяхме представления в Драматичен театър „Стоян Бъчваров“, гр. Варна, а понякога гастролирахме в други градове и държави. Най-ценното, което ми остана от съприкосновението ми до театралното изкуство в този период от моя живот, е онова неподражаемо усещане за вълшебство, което надвисва над актьори и публика и ги кара да затаят дъх до един, в очакване на чудото, което предстои да се случи. За мен театърът е една голяма, споделена магия и макар да не тръгнах по професионалния път на актьора, аз още пазя онази искрица вълшебство у себе си, тя е неотменна част от мен, тя е моята вътрешна топлинка.Щом поотраснах достатъчно, ме прехвърлиха при по-големите деца – в Куклено-пантомимен театър „Щурче“, също продукт на големите братя Райкови. Там научих още много, не само за сцената, а най-вече за дисциплината, за приятелството, за честността, за влагането на целия себе си в това, което правиш. Пак там разбрах, че публиката винаги усеща дали си правдив или се преструваш, а ти нямаш право да ѝ предлагаш илюзия, лъжа, половинчатост. Длъжен си да бъдеш с нея абсолютно искрен и неподправен, никога да не си позволяваш да излагаш на показ нещо, което преди това не е минало през проверката на собственото ти сърце, защото това  е единственият начин то да стигне до други сърца. Няма друг път – Истината е мостът, който ни свързва.

Завърших висшето си образование в Икономически университет – гр. Варна и съм юрист по професия. Докато все още живеех във Варна /няколко години след дипломирането си/, работех като адвокат. По-късно се преместих със семейството си в град Шумен. Омъжена съм, имам две прекрасни деца – момиче и момче. От 2009 г. до настоящия момент работя като главен юрисконсулт в Агенция за държавна финансова инспекция, гр. София – администрация с контролни функции, на пряко подчинение на министъра на финансите.

Това съм аз – Радостина – ЮРИСТ по професия и ПОЕТ по призвание.

advanced divider